Vi er flyttet til et hus, som har flere æbletræer i haven, som lige nu bugner af de dejlige frugter. Det er en god måde at starte sin dag på, at få lov til at se de prægtige og smukke dyr lige uden for ens vindue
til den er gylden. Tilbehør. Rul 2/3 af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform - eller en springform. 150 g smør. 1 æg til pensling
Æblesæsonen er på sit højeste, så hvorfor ikke udnytte, at du kan få æbler til en billig pris – måske endda gratis, hvis du selv finder frem til æbletræet
Så skulle der altså leges med nye krydderier til morgengrøden. Denne version hører til i den søde ende af skalaen, men vi snakker altså ikke dessert-sød
sidst i August til november og der er masser af gode æblesorter at gøre brug af til æblemarmelade. Det er et godt æble som nem koger ud når du brugerdet til mad
Vand til det passer med grødkonsistens. Rør det sammen og tilsæt vandet, hvis det ser for tørt ud. Denne sættes i køleskabet, hvor den skal stå til næste morgen
Endnu en ynglings juice er føjet til listen. Jeg laver friskpresset juice i perioder og oftest her i æblesæsonen, da æble altid er en fast ingrediens i min juice
Det skulle faktisk være en helt almindelig æbletærte, men jeg skulle ud og cykle med den, også havde netto ikke noget ren marcipan, derfor det blev til
Vanillesukker, mælk og mel piskes i til dejen er lind og glat. Den her kage er en af dem der bliver lavet hvert efterår - år efter år og gerne flere gange i løbet af æblesæsonen
Jeg har siden sidste år haft denne opskrift ved baghånden, som jeg hele tiden har ledt efter et påskud til at prøve af og resultatet blev ikke mindre end perfekt og meget smukt
Jeg er mere til farsbrød end frikadeller. Til 4 personer500 g flæskefars1 æg2 dl vand1 dl melsalt og frisk kværnet peber2 løg2 æblerbaconFarsen røres til en lind fars med æg, vand og mel. Sættes i ovnen i 200 gr i 45-50 min. 500 g
Da jeg flyttede ind i min nuværende lejlighed, var det midt i æblesæsonen. Min kære mor slæbte kilovis af æbler med til mig, og var så fantastisk, at lave dem til æblegrød, imens jeg samlede mit klædeskab i samarbejde med min far
Den er saftig og lækker og kan holde sig saftig og lækker i flere dage uden problemer – og man behøver ikke cremefraiche eller flødeskum til, som man næsten er vant til med æblekager
Det er svampet, en smule sødt og tilpas trægt at spise. Det er ikke til at sige helt hvor meget mel der skal ekstra i, da det er størrelsesforskel på æbler, saftighed osv, så man må prøve sig lidt frem
Vi glæder tilæblesæsonen, hvor man også kan plukke selv i den hyggeligste “æbleskov”. Men tiden læger alle sår, som man siger og som tiden går, bliver jeg bedre og bedre til at give slip på kontrollen samt til at bede om hjælp – uden at diktere hvordan forårsløgene skal skæres…
Kage med kaffe og kaffe til kagen. Win win for kaffeelskere, og kagen kan også sagtens spises, af folk der ikke drikker kaffe, da kaffen blot tilføjer en skøn aromatisk smag til kagen (testet og godkendt af min veninde, der ikke kan lide kaffe)
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.