19 dl
kyllingefond, hønsefond eller grøntsagsboullion (fx herbamare)
11 dl
kokosmælk
1 salt
og peber
12 spsk
kokosmælk
1 koriander
eller bredbladet persilleKom løg og olie i en gryde og sauter ved middelhøj varme til løgene er bløde og klare. Tilsæt hvidløg, spidskommen, koriander, paprika og gulerødder. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt derefter kyllingefond – start med 6 dl. Lad det simre til gulerødderne er møre og blend det så grundigt til det er helt cremet og lækkert. Tilføj mere fond eller boullion til konsistensen er som ønsket og smag til med kokosmælk, salt og peber. Server med lidt kokosmælk dryppet på, frisk koriander og/eller bredbladet persille, salt og peber – lidt ristede græskarkerner vil også være godt! Vi spiser gerne et godt brød til, fx koldhævede flutes, grydebrød eller disse fantastiske osteboller
Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middel varme til løgene er bløde og klare. Kom derefter kartoffeltern, grøntsagsbouillion, lidt salt og timian i gryden
Man kan redde selv den mest regnfulde vintermandag med en omgang orientalsk peanutbutter. Denne ret er ren forkælelse, og selv om peanutbutter er kalorierigt, så husk på, at nødderne er fulde af sunde fedtstoffer
Jeg stiftede for første gang bekendtskab med Panang Gai, da jeg besøgte Thailand tilbage i 2012. Min mor og jeg var så vilde med retten, at vi spiste den nok 8 ud af de 14 dage vi var afsted
Skoven gløder mere og mere. En ligeså smukt gylden og kraftig suppe, der varmer helt ind i sjælen, er lige, hvad man har brug for efter at have været ude i det evigt silende og dryppende efterårsvejr
Vilstrups fedtfattige gulerodssuppe3 løg10 gulerødder i skiverlidt olie3 hvidløgkogende vand1 grøntsags bouillon½ bøtte hytteostpeber1 forårsløglidt skinke i strimlerLøgene skæres ud og steges let i lidt olie, når de er gyldne kommes gulerødderne og hvidløg i
Server fx med brød, ovnristede kikærter, friske æbletern eller lignende og lav gerne en stor portion – gulerodssuppen smager nemlig endnu bedre dagen efter
Gulerodssuppe med gulerodstopping og gulerodsrugbrød. Jeg havde en masse gulerødder den anden dag og ville derfor lave den lækre gulerodssuppe, som der var en opskrift på i bladet
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.