Jeg har forsøgt mig med mange variationer, med grød på mandel mælk, soyaflødeskum, uden “skum” osv. Nogle af retterne er blevet ganske ok og velsmagende, de har bare ikke kunne erstatte ris a la manden juleaften og jeg har savnet den dessert, som jeg ellers kun spiser den ene gang om året
Det jeg har oplevet er, at hvis man hælder alt mælken i på en gang, så sænker man temperaturen meget, og det skal derfor bringes op i kog igen, og mens man venter på at det skal koge, så er der stor risiko for at mælken brænder på i løbet af den proces, hvis man ikke rør hele tiden
Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det tager noget længere tid end normalt at lave en gang risengræd. Det eneste problem jeg har med risengrøden er, at man skal være over den konstant for, ikke at den brænder på, eller koger over
I kogningen afrisengrøden kan det have en betydning, at mælken har et lavere fedtindhold, da skummetmælk har en tendens til at brænde lettere på end sødmælk
En smattet risengrød er simpelthen noget af det værste, og det samme gælder hvis risengrøden er så tyk i det, at man nærmest skal tygge sig igennem den
En af de ting jeg forbinder med december, er risengrød. Set med ernæringsmæssige briller er risengrødpå bølgelængde med tapetklister og langt fra et sundt måltid
Å. r. e. t. s. f. ø. j. u. l. m. å. v. æ. i. n. g. d. k. a. H. h. o. ,. b. R. I. y. p. -. ). S. D. (. 4. 2. 1. /. ½. 3. 8. K. L. T. c. 5. 6. B. 7. é. E. ) l
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.