Ansjos pasta opskrifter

Gratinerede ansjoser – acciughe gratinate

Gratinerede ansjoser – acciughe gratinate

Blanding skal ikke være tør, men heller ikke en våd pasta. Ansjosen er en lille fisk, som indgår i kategorien ‘pesce azzurro’, (‘lyseblå fisk’ på dansk), som betyder, at fiskene fanges i middelhavet

Blomkålshovede i tomatsauce med ansjoser

Passer godt til kartoffelmos, pasta og andre retter hvor der kan bruges meget tomatsauce. Tilsæt ansjoser, basilikum, hakkede tomater, eddike og peber (vent med saltet til senere, ansjoserne er salte i sig selv)
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

samt alle ansjoserne og blend videre. Denne pastaopskrift kommer fra Jamie Olivers rigtige gode kogebog,
SPAGHETTI alla PUTTANESCA ♫♪

SPAGHETTI alla PUTTANESCA ♫♪

Hva skal man lage, det har jo vært jul -så jeg har ansjos i skapet, har også ett glass med oliven -og selvfølgelig pasta
Pasta med mandler, ansjos og parmasan.

Pasta med mandler, ansjos og parmasan.

Ansjosfilleter. Pastaen koges og pestoen blandes i. Hold noget af kogevandet tilbage fra pastaen. Det suges op af pestoen sammen med pastaen
Kylling puttanesca

Kylling puttanesca

Jeg må indrømme at jeg næste gang vil lave den uden ansjoser, da de smager meget af fisk og det bliver for meget for min smag
Spaghetti al tonno

Spaghetti al tonno

Tilsæt herefter hakket hvidløg og ansjoserne, som er skåret i små stykker og lad det svitse i yderligere et par minutter

Forår som i ‘provinsen’

du kan sautere blomkålsbladene med fx hakket ansjos og ikke-kinesisk hvidløg og smage til med citron

Pasta med broccoli – pasta ai broccoli

Ansjoserne er den eneste ingrediens, du kan have lidt besvær med at finde. Pasta med broccoli er på min top fem over italienske pastasretter

Fusilli med ansjoser og grønt

som her smeltes ud i saucen til pastaen. Jeg har det med at glemme ansjoserne. Kog pasta efter anvisning eller overbevisning

Indlagt med galdesten

Ansjos, Brasen, Hornfisk, Klipfisk, Kuller, Laks, Makrel, Sandart, Sej, Tun i olie, Sardin, Ørred, Ål

Italiensk smagsmesse: Taste of Italy

Ansjoser med mandler. Førstnævnte er det tanken skal i en pastaret, som vi fik for nogle år siden i Roms lufthavn (se mere her)