Opskriften i dette indlæg er ikke på kager bagt i forbindelse med dåben, men et kærkomment forsøg på at få brugt nogle af de "få" æbler som vi i år har fået på vores æbletræ
Den anden dag bagte jeg denne dejlige æblekagemed marcipan, laktosefri selvfølelig. Og trods æble og marcipan kan kategoriseres som hørende til i de kolde måneder, vil jeg mene, at denne æblekagemed marcipan ligeså vil have gøre sig godt en lun forårsdag, måske endda sommerdag
)Kom melblandingen over i koppen oven på de bagte æbler og vend roligt sammen. ) hvis jeg ville overraske ham med lidt lunt og lækkert til en sen kop eftermiddagskaffe på en kold novemberdag
Æblekagemedmandler. Alt i alt en bagt grød med et lækkert æblekage-touch. På bloggen kan du allerede finde en bagt gulerodskage-grød + en anden variant med bær, kokos og nøddeknas
Men det her er i hvert fald den lækreste kage, jeg har bagt i et godt stykke tid. Den sødme sammen med de saftige og syrlige hindbær, de grofthakkede og ristede mandler og de store stykker af hvid chokolade – ja det er altså nærmest den ultimative kage, hvis du spørger mig
Jeg har altid haft en særlig smag for bagt pære – i tærter, kager eller som hele til desserten med dertilhørende chantilly créme eller sågar med en sød honningsirup med vanilje og valnødder, som går sig vidunderligt til et ostebord
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Til sidst er æbletærten toppet med en karamel med grofthakkede mandler, der giver en god sprød top, og det er alt i alt en god kombination af sprødt, saftigt, sødt og let syrligt
Og så er det oven i købet muligvis nogle af de bedste (morgen) boller, jeg nogensinde har bagt. En tidlig decembersøndag, julelyset er tændt, det er ved at blive lyst udenfor og hele huset dufter af disse koldhævede juleboller med nisseøl fyldt med rosiner, mandler og masser af julekrydderier – kan du næsten fornemme det