Jeg bruger kun økologiske ingredienser til bollerne, har arbejdet med forskellige slags mel, og synes man får det bedste resultat med mel af god kvalitet
Det blev nogle meget lækre bollermed en let smag af kakao, hvis man altså anstrenger sig. Nu skal det afprøves og det første bliver i hjemmebagte grove boller
mel (gerne Søris hvedemel, grahamsmel eller en blanding). Bollerne her plejer at være sikre vindere til fødselsdage, udflugt og diverse arrangementer, og jeg er ret sikker på, at de ikke taber terræn med Chiafrø, der giver en lidt nøddeagtig smag og mætter helt utrolig dejligt på den gode måde
Opskrifter | Pilates, kraniosakralterapi og kostvejledning
Sæt knækbrødene på en bageplade og prik dem med en gaffel for at undgå luftbobler. Bagte dem sammen med lille J som hjalp med at komme drys på toppen inden de blev bagt
Tag derefter en spiseske og en klat dej op af gangen og putter den på en bageplade med bagepapir. Dejen skal være så lind at du kan nemt kan røre rundt i den med en grydeske
Tilsæt kerner, havregryn, fuldkorns speltmel og -grahamsmel rør det sammen til en ensartet masse. Rør de to æg ud, tilsæt salt, bagepulver, honning, lunkent vand og husk rør godt sammen og lad det hvile 5 min så husken kommer til sin ret. Brug 2 skeer til at få den på bradepanden i den størrelse man ønsker, pensel med et æg og drys solsikkekerner på dem. 9 boller. 100g fuldkorn grahamsmel. 50g finvalsede havregryn. 350g gram fuldkorn spelt, -grahamsmelog hvedemel kan man selv vælge forholdene eller bare ren hvedemel hvis det er det man ønsker. 100g kerner eller nødder også af fritvalg eller hvad man lige har i skabene
Hjemmebagte Musli-bollermed alt "sundt fra skabet". Natteravn igen, det blev lidt sent igår med det sidste blog-indlæg, så jeg har været liiiidt træt i hovedet, og ja, jeg ligner nok også lidt en "hængt kat" i dag, ovenpå for lidt søvn, så har valgt at blive indendørs
Du kan for den sags skyld også vælge at skifte gulerødderne ud med andre grøntsager/rødder. Du kan nu vælge at pensle bollernemed vand, mælk eller æg eller du kan lade hver
Lig den på en bageplade med spidsen fra trekanten ned af så de ikke går op igen. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker, olie, grahamsmeloghavregrynog rør godt
Herefter tilsættes salt og honning, hvorefter chiafrø, havregrynoggrahamsmel røres i dejen. Vores morgenboller indeholder altid havregrynog hvedemel, men suppleres gerne med andre slags grovere mel, müesli, nødder og kerner