Nu kan jeg bage glutenfrit brød og bollerrimelig hurtigt og med et super resultat hver gang. Med en travl hverdag, er det ikke altid at der er tid til at eksperimentere, og det endte oftest med at der manglede glutenfrit brød
Bollerne trilles i hænderne til høje boller og stilles med lille afstand i en lille bradepande ca. I den forbindelse forsøgte jeg mig med at bage en glutenfri version
Form stykkerne med hænderne til boller, og sæt dem i en bradepande (vores var ca. Inden dejen slås ned og formes til boller, smøres hænder og bord ind i neutral olie
Tag dejen op med en våd ske, og form bollermed hænderne, som du dypper i vand. Hæld lidt mere mel i hvis du synes dejen er for tynd, der ville jeg bruge enten Finax eller Schär
Pensl med æg og drys medFinax Crispy Flakes eller Müsli. Melet tilsættes lidt efter lidt imens der røres, vurder om dejen lige akkurat kan holde formen som boller, og tilsæt ikke mere end absolut nødvendigt, så bliver bollerne tunge (gem lidt af melet til at drysse bordet med) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca
Bollerne trilles i hænderne til høje boller og stilles med lille afstand i en lille bradepande ca. Disse hveder minder rigtig meget om de ”almindelige”, de er rigtig gode, og dejen er nem at arbejde med
Tag bollerne op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Smør et stykke bagepapir med olie til at lægge berlinerne til hævning på, uden at de hænger fast
xanthan gum blandes altid medmelet, inden det blandes med noget af det våde. Pisk de to æg let sammen, og bland dem i gærblandingen sammen med oliemargarine, og rør det hele slet sammen
Da du er ny i ”faget” vil jeg anbefale at starte medFinaxmel, den orange. Start med at læse mit indlæg ”Lidt om glutenfrimel”, det tror jeg vil være en stor hjælp
Ja så gik jeg lige amok med bagningen igen, så her kommer lige en opskrift mere på fastelavnsboller. Marmeladen vil boble lidt op under bagningen og løbe lidt ud, men det gør kun bollerne mere festlige synes jeg