lun leverpostej med ristede champignoner og bacon, marinerede sild, tarteletter med skinke, ærter og gulerødder (til dem, der ikke spiste fisk til forret) og mørbradbøffer med bløde løg
strimlet icebergsalat, gulerødder, rød peber, agurk, minimajs, champignons, feta (Puck eller anden blød blok-salatost), marinerede hvidløg, croutoner (hvidløg til Christian, Svansøs provence-croutoner til mig) og så noget af det vigtigste
En anden favorit er også deres Mushroom toast med rødvins- og champignon sauce, sauteret kål og poacheret æg på et groft hjemmebagt toastbrød (12 dollar). Start med deres vegetariske thai spring rolls med sweet chilli sauce (3,95 dollar) og deres marinerede kyllinge spyd med satay sauce (4,95)
Lad de marinerede rejer ligge i køleskabet nogle timer, så marinaden kan trænge ind. Peberfrugterne skæres i strimler, porren skæres i ringe og champignonerne skæres i skiver
Kom dernæst porrerne nederst i et stort ildfast fad, kom derefter fisken ovenpå, som du krydrer med salt og peber efter behag, kom dernæst persille på og derefter peberfrugterne, champignon og gulerødder
(er baseret på nedenstående opskrifter til 4 personer - husk at tjekke køleskabet og skabe for ingredienser, du måtte have i forvejen)8 lammekoteletter (alternativ 4 svinekoteletter)ca 500 g strimlet oksefilet1 kg muslingerTomaterPinjekerner2 hvidløg2 økologiske citron2-3 limefrugter1 stort løg1 bakke champignon1 broccoli1 pose sukkerærter2 bundt forårsløgFriske abrikoser1 pk bredbladet persilleBasilikumMynteFriske korianderbladeDadlerParmasanost (hel)En god olivenolieÆblecidereddikeKoldpresset rapsolieØsterssauceSort chilipasta (fås i supermarkedet på de asistiske hylder eller ved en Thai specialbutik)Fuldkornstagliatelle (til 2 aftener)Jasminris1 pose perlerug1 pose saltede pistacienødder1 pose mandlerchiliflagerSaltPeber1 fl. 500 g strimlet oksekød2-3 tsk sort chilipasta2 hakket hvidløgsfedsaften fra 2 limefrugter8 spsk østerssauce3 spsk smagsneutral olie1 stort løg i smalle både1 pakke champignon i skiver1 brocolli i små buketter2-3 forårsløg i mundrette bider1 pose sukkerærterFriske korianderblade1) Bland hvidløg, chilipasta, østerssauce, lime og olie til en marianade, som du vender kødet i. Lad herefter kødet stå og trække i marianaden i en halv times tid (gerne længere)2) Steg det marinerede kød i en wok eller en tykbundet stor pande sammen med grøntsagerne. 1 bakke champignon. 1 pakke champignon i skiver
champignon skåret i kvarte. Kom den marinerede tofu i et lille fad og sæt de to fade i ovnene i 30 minutter ved 180 grader. Tag fadene ud og vend tofuen i grøntsagsfadet sammen med de kvarte champignon og sæt fadet i ovene igen i 12- 14 minutter
Marinerede sild, krydrede julesild, karrysild,gravad laks, grønlandske rejer, fiskefilet med remoulade, hjertesalt med grillet rød peber, Antonius mørbrad med champignon a la creme, flæskesteg med rødkål, andelår confit, julemedister,skønne oste, fransk juletræstamme, ris a la Mande, julekonfekt, kaffe og te
servering bestod af marinerede krebsehaler , fyldte cherrytomater , dadler i svøb og kylling i hvidløg - den opskrift kommer først på bloggen, når jeg har fået den perfektioneret, for jeg var ikke helt tilfreds med den