T. i. l. y. k. e. m. d. f. ø. s. a. g. n. ,. L. b. t. h. ). I. r. C. o. V. v. u. p. j. æ. å. D. G. S. '. O. c. N. M. J. (. 1. 0. -. 2. 5. 3. ½. 4. +. R. P. K. 6. F. B. H. 7. E. 8. ) l
Blandingen hældes i en røremaskine hvorefter der tilsættes hasselnødder, gær ogtykmælk. Smør,sukker, vand, hørfrø og de knækkende hvedekerner opvarmes ved svag varme i en gryde
Læg bagepapir på en bageplade. Rør hvedemelog resten af ingredienserne i med en grydeske. hvedemel. Vand og gær kommes i en stor skål, og gæren røres ud i vandet
Kærnemælk, 4 dl vand, hvedeklid, havreklid og grahamsmel blandes sammen, herefter skal blandingen hvile 1 1/2 time ved stue temperatur. 3 dl vand, gær, salt og sukker røres sammen, herefter tilsættes blandingen fra tidligere, og der tilsættes hvedemel efter behov. Del dejen op i 33 portioner, og form det til boller. 1 g fedt 3 dl kærnemælk. 100 g hvedeklid. 600-700 g hvedemel
Der er nemlig både kikærtemel og fuldkornsrismel i, som er gode vata-dæmpende ingredienser. Disse boller er rigtig gode, hvis du som jeg, skal have din vata i balance – altså hvis du bøvler med irriteret tyktarm