Får nogle år siden var jeg inviteret til bagekursus med ClausMeyer af min søde svigermor. Her fik jeg den bedste opskriftbog på brød, som jeg nogensinde har ejet
Vi bestilte kaffe, som var fra Estate Coffee, som ClausMeyer i øvrigt også ejer. Nogle af grenene i blomsteranretningen var i virkeligheden malt knækbrød, udformet som grene
Da jeg skulle bage brunsviger første gang sidste år, kastede jeg mig ud i ClausMeyers opskrift, da jeg har rigtig gode erfaringer med hans opskrifter på både brød og kage, og han har bare en evne til at gøre kagerne en lille smule mere luksusagtige, hvilket også er tilfældet med hans brunsviger
Opskriften er oprindelig fra ClausMeyers “Meyers Bageri”, en bog der absolut kan anbefales. “Hold da op hvor smager det godt”, ja sådan noget skal man høre på mens man sidder og spiser sin aftensmad… Og jeg må sige at alt ros var velfortjent Disse naanbrød blev intet mindre end perfekte, både sprøde, bløde og tilpas krydrede
Tilpassede opskrifter efter “Almanak” af ClausMeyer samt fooddane. Fennikelbrød. Fennikelbrød. 3 personer + 4 store brød. 20 minutter for asparges-delen samt 55 minutter for brødet inkl. 4 store brød
brød-meisterenClausMeyer selvfølgelig. Opskriften er som sagt fra den dygtige brødmandMeyer, men som sædvanligt med justeringer og sjussementer undervejs
Denne opskrift er inspireret af en opskrift jeg så i et dameblad - da jeg senere kiggede i ClausMeyers Almanak bog, så jeg opskriften mindede utrolig meget om hans Foccasia med ramsløgsalt
Boller med surdej er tilsat noget mindre groft mel end ellers, men da det er ret nyt for mig at bage på denne måde, så har jeg undladt at afvige alt for meget fra den originale opskrift fra ClausMeyer
Derfor brugte jeg ClausMeyers opskrift, og den vil jeg helt sikkert bruge igen. De sidste par år har jeg eksperimenteret med lidt grovere udgaver af den klassiske hvede, efter opskrifter jeg ikke kan huske, men i år ville jeg have en helt almindelig, hvid hvede - det er så sjældent, at jeg får hvidt brød, så jeg syntes det var på tide
Lækker lille ret baseret på en opskrift af ClausMeyer. Tomatkompotten var udsøgt sammen med den salte skinke, men en anden gang ville jeg server denne ret med brød og smør til i stedet for croutoner, da jeg tror det iskolde islet fra smørret ville være en god kontrast til tomaten
Jeg lavede selv min surdej efter ClausMeyers opskrift. Jeg har længe gerne villet bage mit eget rugbrød, men det har virket så besværligt og derfor er jeg ikke nået til det