En sundere udgave af indbagtlaks, hvor kartoffelmosen her, giver lidt samme lækre konsistens som butterdej, men med færre kalorier, større mæthedsfornemmelse og flere mikronæringsstoffer
Kartoffelindbagtlaks og hytteost er en ret utraditionel, men i den grad lækker opskrift. Opskriften er min videreudvikling på "spinatroulade med røget laks", og er ikke desto mindre en vidunderopskrift uden lige
Kan du huske min sundere opskrift på indbagtlaks. Den traditionelle butterdej er erstattet med kartoffelmos, som får en utrolig lækker konsistens, når den varmes i ovnen
Rul en plade butterdej ud og smør osteblandingen på, hvorefter små laksestykker kommes på toppen. 2 plader butterdej300 g tilberedt laks500 g. Kom anden plade butterdej over og luk den sammen hele vejen rundt med den 2 cm fri kant
Butterdejen havde den perfekte sprøde konsistens. Retten skulle bestå af indbagtlaks og spinat. Ledsaget af den salte laks og spinaten indeni skabes der en utrolig lethed samt en intens smag af fisk og spinat
Fordel blandingen ud på butterdejen og læg en stykke laks ovenpå. Er man ikke til denne "fede" version, kan der alternativt bruges filodej i stedet for butterdej
Ved at lave den på kartoffelmos frem for butterdej, øger du lige næringsværdien (vitaminer og mineraler) samtidig med at du sparer på energitætheden (færre kcal)
Det fantastiske ved denne ret er, at du får samme lækre konsistens som butterdej - eller personlig mener jeg, at den er endnu bedre, og en lækker smag af kartoffelmos
Butterdej er en fantastisk ting, da det kan bruges med en masse forskellige ingredienser eller kødtyper, fx oksekød, fisk herunder laks, svinekød eller kalvekød