Verdensbedstebrød – Det er en lidt stor mundfuld. Man kan jo nemt komme til at slå et større brød op end man kan bage, så måske skal jeg i stedet kalde det ”værtens bedstebrød”
'Verdensbedstebrød' kræver til gengæld, på trods af en meget enkel og kort håndtering, at man har et par timer til rådighed inden brødet skal bages (modsat de koldhævede boller), hvilket dog er 'ventetiden' værd - man får nemlig et skønt brød, med en perfekt skorpe
Afhængig af din ovn, skal verdensbedste økologiske brød først bages i ca. Eksperimentet gik ud på, at jeg ville bage et brød, der var mindst ligeså godt, som de allerbedste man kan købe hos en kvalitetsbager ala Le Gâteau i Silkeborg
"Verdensbedstebrød" blev serveret for min mand og mig til morgenmad en weekend, vi var på besøg hos min mands bror og kæreste, og det ER virkelig et af de bedstebrød, jeg længe har smagt
Til min fødselsdag bagte jeg Kvalimad‘s efterhånden berømte “Verdensbedstebrød“. Det er et langtidshævet brød, der ikke skal æltes, og hvor der skal så lidt gær i, at man tror det er løgn
Bag brødet i ovnen i 45 minutter med låget på. Bag derefter brødet i 15 minutter uden låg ved 230 grader for at få den fantastiske, sprøde skorpe. skal brøde ca bage i 30 minutter med låg ved 250 grader og 15 minutter uden låg ved 230 grader) 7 1/2 dl vand
Dette brød er virkelig fantastisk, prøv det. Fundet på KvalimadGærmængden passer - man kan eksperimentere med melsammensætningen (her hvedemel og knækkede hvedekerner + birkes) og der er intet arbejde i det
Alle andre end mig har lavet dette brød (inclusive konen), og så tænkte jeg at hvis det både er godt og nemt, og hvor prisen er, at det tager lidt tid, er det meget godt i harmoni med den måde, jeg kan lide at lave mad på - så prøves skulle det
Jeg så et indslag i morgen tv, som påstod at dette brød var verdensbedste. Hemmeligheden skulle være den lange hævetid og at bage brødet i en varm gryde, som skulle hjælpe brødet med at holde fugten og blive luftigt og få en lækker sprød skorpe
Sally bestilte brød – og så var der jo ikke nogen vej uden om. Men for ikke bare at lave det samme brød gang efter gang, selvom det er super godt, ændret jeg lidt i opskriften
Jeg har kastet mig over "VerdensBedsteBrød" og billedet ovenfor er mit første forsøg. Jeg brugte en for stor gryde, så brødet blev fladt, men jeg har en ny dej stående derhjemme klar til når jeg kommer hjem fra job i dag
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.