Bland salt og mel i vandet, og rør sammen med hænderne eller en grydeske. Jeg erstattede dog noget af hvedemelet med groft hvedemel, da jeg skal prøve at holde den slanke linie
Den oprindelige opskrift jeg har brugt er fundet hos kvalimad, men den side er lidt uoverskuelig for mig, så jeg brugte bare mængdeangivelserne og kiggede så ellers hos min skønne søsters blog som også har lavet dette brød og blogget om det (her), da det var meget lettere for mig at læse
Eller også kan man starte om morgenen, hvor brødet skal bages om aftenen. Dog kan man udskifte dele af hvedemelet med grahamsmel eller andet fuldkorn – der er jeg bare ikke kommet til endnu
men dagen kom altså først i dag eller rettere i går aftes da jeg rørte dejen sammen -på ingen tid. Det er efterhånden længe jeg har gået og pønset på at afprøve "verdensbedstebrød", især da Klidmoster lavede det i nogle mål der lige passer til min Le Creuset var det jo oplagt at få det bagt
Brug helst grovmel eller havregryn, som ikke brænder så nemt fast som hvedemel. Sæt dejen til hævning natten over eller gerne i minimum 12 timer. Bag brødet i ovnen i 45 minutter med låget på. Bag derefter brødet i 15 minutter uden låg ved 230 grader for at få den fantastiske, sprøde skorpe. skal brøde ca bage i 30 minutter med låg ved 250 grader og 15 minutter uden låg ved 230 grader) 7 1/2 dl vand
Alle andre end mig har lavet dette brød (inclusive konen), og så tænkte jeg at hvis det både er godt og nemt, og hvor prisen er, at det tager lidt tid, er det meget godt i harmoni med den måde, jeg kan lide at lave mad på - så prøves skulle det
Sally bestilte brød – og så var der jo ikke nogen vej uden om. Men for ikke bare at lave det samme brød gang efter gang, selvom det er super godt, ændret jeg lidt i opskriften
Jeg har kastet mig over "VerdensBedsteBrød" og billedet ovenfor er mit første forsøg. Jeg brugte en for stor gryde, så brødet blev fladt, men jeg har en ny dej stående derhjemme klar til når jeg kommer hjem fra job i dag
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.