Saftige speltboller, koldhævede og virkelig nemme at lave. Som nybagt selvudnævnt speltmor, vil jeg selvfølgelig starte morlivet med, at dele en opskrift på speltboller
Bollerne er semi-grove og fyldt med blandt andet fuldkornsmel, havregryn og kerner. Sprøde boller med birkes / Saftige gulerodsboller / Mysliboller med tranebær
Opskriften er baseret på grundopskriften fra mine Koldhævede grovboller - Resultatet er intet mindre end guddommeligt og egner sig perfekt til morgenbordet
Koldhævede boller – genialt, hvis man har inviteret gæster til brunch eller gerne vil spise nybagte boller til morgenmad i ny og næ uden at skulle alt for tidligt op og stå med dej på fingrene
Calcium og magnesium udgør, sammen med fosfor, den faste masse i knoglerne. Opløses gæren i vandet hvorefter chiafrø, havregryn, kerner og salt blandes i
De kan ikke ridses så dybt, som man gør medikke-koldhævede flutes, da dejen er meget blød. Jeg foretrækker nemlig at bage med små mængder gær for at undgå udpræget smag af gær i det færdige resultat
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.