-. -. -. -. -. -. -. -. -. D. e. n. o. p. s. k. r. i. f. t. å. b. l. ,. a. m. y. d. g. j. v. I. 1. 0. æ. h. /. 2. 3. S. u. (. ). *. F. B. ø. O. T. R. L. E. 7. 5. V
Idag skulle det være og jeg har valgt at lave en portion dej til groveboller. Jeg har været meget spændt på at afprøve den med damp og på om mit brød og mine boller ville blive bedre
Jeg er vild med oliven, men jeg ville gerne prøve at lave noget andet end (den lækre) men mere åbenlyse tapenade og kom derfor på ideen om at vende dem i nogle grove og super nemme, æltefri og koldhævede boller sammen med oregano og soltørrede tomater
Jeg plejer at lave dejen om aftenen og bage bollerne om morgenen. Og som tiden er gået, har jeg tilpasset opskriften, så den passer til mine (SU-venlige) råvarer og tidsforbrug
Her er opskriften på grove chokolade boller. Personligt foretrækker jeg en chokolade med høj kakaoprocent (70-80 %), men det er jo smag og behag. Bollerne er nemme at lave, men tiden skal planlægges, da de skal koldhæves i 5-6 timer og efterhæve 1-2 timer. 20 boller. 150 g (grov hakket) mørk chokolade. Sæt dejen i køleskabet med husholdningsfilm over i 5-7 timer. Del efterfølgende dejen i 20 portioner og form boller (eller sæt dejen i muffinsforme eller andre små bageforme - men jeg vil dog til enhver tid anbefalde de almindelige boller, de er lettest at lave). Lad bollerne hæve i minimum 1 time - gerne 2 timer. Pensl bollerne med lidt vand og bag dem ved 220 grader i ca. 15-16 min. 20 boller. 150 g (grov hakket) mørk chokolade
Første opskrift er nogle groveboller, som er tilsat ruggryn. En udmærket grov bolle. Hvis man har læst med her tidligere vil man vide, at rugmel ikke indeholder gluten og derfor ikke muligheden for at hæve, så man får ikke boller med store lufthuller
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.