Idag skulle det være og jeg har valgt at lave en portion dej til groveboller. Jeg har været meget spændt på at afprøve den med damp og på om mit brød og mine boller ville blive bedre
udrør 25 g gæren i de 4 dl lunkent vand. Bland 2 dl mælk, 1 spsk olie og 2 æg i gærblandingen. Sigt alle de tørre ingredienser ned i en stor skål (120 g rugmel, 250 g fuldkornsmel og 300 g hvedemel
Jeg er vild med oliven, men jeg ville gerne prøve at lave noget andet end (den lækre) men mere åbenlyse tapenade og kom derfor på ideen om at vende dem i nogle grove og super nemme, æltefri og koldhævede boller sammen med oregano og soltørrede tomater
Søndag morgen bagte jeg en portion langtidshævede boller. Jeg laver det ofte om aftenen og bager en passende portion om morgenen og er der dej til overs så kan det sagtens holde en dag mere på køl
Her er opskriften på grove chokolade boller. Bollerne er nemme at lave, men tiden skal planlægges, da de skal koldhæves i 5-6 timer og efterhæve 1-2 timer. 20 boller. Del efterfølgende dejen i 20 portioner og form boller (eller sæt dejen i muffinsforme eller andre små bageforme - men jeg vil dog til enhver tid anbefalde de almindelige boller, de er lettest at lave). Lad bollerne hæve i minimum 1 time - gerne 2 timer. Pensl bollerne med lidt vand og bag dem ved 220 grader i ca. 20 boller
BOLLER MED HAVREGRYN OG HØRFRØ. Bollerne som bliver lavet igen og igen. Bollerne bages ca. Lad dejen hæve i 20 minutter Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10 stykker og rul dem til boller
Første opskrift er nogle groveboller, som er tilsat ruggryn. Hvis man har læst med her tidligere vil man vide, at rugmel ikke indeholder gluten og derfor ikke muligheden for at hæve, så man får ikke boller med store lufthuller
I dag prøvede jeg for første gang at bage boller med surdej i - og det blev en succes. Da jeg kom hjem fra arbejde og spinning i dag formede jeg bollerne og satte dem på plade, og her stod de i ca
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.